Omzet verdubbeld door slimme investering

Steen Parts & Prototyping koopt Bodor Fiberlaser bij Astratec.
Image - Omzet verdubbeld door slimme investering

Steen Parts & Prototyping heeft bijna 30 jaar ervaring met het verspanen van metaal en kunststoffen. In het najaar van 2022 besloot het bedrijf om zijn aanbod te verbreden met plaatbewerking. Als eerste machine in die afdeling koos het voor een krachtige Bodor fiberlasersnijder, geleverd en geïnstalleerd door Astratec. Een slimme zet, zo blijkt. Nog geen half jaar later zag het Zedelgemse bedrijf hiermee zijn omzet verdubbeld.

BETROUWBARE OPLOSSING

Zaakvoerder Sebastiaan Steen: “We doen traditioneel toelevering op het vlak van verspaning, met draaien en frezen, maar wilden graag ook de stap zetten naar plaatbewerking, iets waarvoor we ook de benodigde ruimte hadden.”

“We zochten een betrouwbare machine. Astratec kon de voor ons interessantste oplossing bieden. Het leverde en installeerde een fiberlasersnijder van de Bodor C3-reeks. Met onze keuze voor de 6kW-versie haalden we al heel wat mogelijkheden in huis voor een eerste plaatbewerkingsmachine.”

SNELLE PROBLEEMOPLOSSING

“De machine draait ondertussen bijna continu, dus is het voor ons belangrijk dat we kunnen samenwerken met een partner die eventuele problemen snel kan verhelpen. Astratec is gevestigd bij ons in de buurt, en bij een probleem kunnen we altijd op hen rekenen, ook bijvoorbeeld ‘s avonds. Niet dat dit vaak voorkomt, maar kunnen rekenen op een snelle depannage is belangrijk”, besluit de zaakvoerder.

Stukken gelaserd door de Bodor C3-reeks 6kW-fiberlaser

BODOR OP MACHINEERING

De door Astratec verdeelde machines van het merk Bodor zijn tijdens Machineering te zien aan de stand 149 (Jinan Bodor CNC Machine Co., Ltd.)

Artikel uit Metallerie

close